مسابقات ملی طراحی ساختمان انرژی صفر وزارت نیرو (ساتبا 1397)

در ابتدا درباره به‌ کارگیری المان‌های پایا در طراحی ساختمان تصمیم گرفتیم تا مشخص شود کدام یک بر مصرف انرژی تاثیر بیشتری دارند. بعد از گزینش این المان‌ها، شروع به جایگذاری آنها در طراحی کردیم.

بادگیرهای و بادخان‌ها را در قسمت اداری ساختمان به صورت ترکیبی استفاده کردیم. یکی از کارهای موثری برای کاهش مصرف سیستم‌های تهویه انجام دادیم، ساختمان را به چند قسمت، برای مثال فضای عمومی و اداری تقسیم کردیم.

قسمت اداری در دو طبقه تعریف شد که برنامه فیزیکی ما را پوشش می‌داد. قسمت‌های عمومی، مانند سالن غذاخوری و پذیرایی، که در ساعات خاصی استفاده می‌شدند، در یک محدوده قرار گرفتند. در نتیجه سیستم‌های گرمایش و سرمایش آنها به‌هم مرتبط بود.

همچنین سایبان‌هایی هم برای این ساختمان تعریف شده است. مفهوم اصلی پروژه ما نفوذپذیری نور و باد بود که کمک زیادی به کاهش مصرف انرژی این ساختمان کرد. در سازه ما از سطوح ارتفاع‌پذیری متفاوتی استفاده شده است تا نفوذپذیری باد را افزایش دهد. همچنین ساختمان ما دارای دو حیاط مرکزی است. به دلیل این که طول ساختمان ما بیش از ۴۰ متر می‌شد، به دو قسمت تقسیم شد که در بین این دو بخش یک گلخانه قرار دارد. این گلخانه هوای تازه را به کانال‌های حرارتی می‌فرستد. در طراحی ما توجه ویژه‌ای به قسمت اداری شده است چراکه ساعات استفاده از آن بیشتر است. از آنجایی که این ساختمان برای ساتبا طراحی می‌شود قسمتی از این سازه برای تحقیق و توسعه در نظر گرفته شده است. در پارکینگ به دلیل کمبود نور طبیعی مجبور هستیم که از نور مصنوعی استفاده کنیم که این کار باعث می‌شود مصرف برق ساختمان بالا برود. برای حل این مشکل سطح سقف پارکینگ را ۴۰ سانتی‌متر بالاتر در نظر گرفتیم تا نور طبیعی را تا آنجایی که می‌شود به پارکینگ نفوذ بدهیم. یک سری کانال تهویه باریک حاوی فیبر نوری در نظر گرفتیم که از پشت‌بام به زیرزمین وصل بود و نور پارکینگ را تامین می‌کرد. از دودکش‌های خورشیدی برای افزایش تهویه هوای فضا استفاده کرده‌ایم. همچنین در طراحی این ساختمان از تکنولوژی‌ پنجره‌های تهویه‌دار استفاده کردیم که کاربرد زیادی در فضای اداری دارد.

خبرگزاری صدا و سیما

خبرگزاری آنا

 

1

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.